Snob Duck
✔️ Koud proces
✔️ Extra vierge olijfolie
✔️ Gerecyclede papieren verpakkingen.
✔️ Gek en geweldig
✔️ Gemaakt in Griekenland Lees meer
✔️ Koud proces
✔️ Extra vierge olijfolie
✔️ Gerecyclede papieren verpakkingen.
✔️ Gek en geweldig
✔️ Gemaakt in Griekenland
✔️ Koud proces
✔️ Extra vierge olijfolie
✔️ Gerecyclede papieren verpakkingen.
✔️ Gek en geweldig
✔️ Gemaakt in Griekenland Lees meer
✔️ Koud proces
✔️ Extra vierge olijfolie
✔️ Gerecyclede papieren verpakkingen.
✔️ Gek en geweldig
✔️ Gemaakt in Griekenland
✔️ Koud proces
✔️ Extra vierge olijfolie
✔️ Gerecyclede papieren verpakkingen.
✔️ Gek en geweldig
✔️ Gemaakt in Griekenland Lees meer
✔️ Koud proces
✔️ Extra vierge olijfolie
✔️ Gerecyclede papieren verpakkingen.
✔️ Gek en geweldig
✔️ Gemaakt in Griekenland
✔️ Koud proces
✔️ Extra vierge olijfolie
✔️ Gerecyclede papieren verpakkingen.
✔️ Gek en geweldig
✔️ Gemaakt in Griekenland Lees meer
✔️ Koud proces
✔️ Extra vierge olijfolie
✔️ Gerecyclede papieren verpakkingen.
✔️ Gek en geweldig
✔️ Gemaakt in Griekenland
Het verhaal achter de zeepjes
“There is, no I can’t. There’s only, I want to.” Dit is de filosofie van de 40-jarige Vasilis Douros, die zijn eigen bedrijf startte in Tripolis in het centrum van Peloponnesos, net toen de Griekse economie aan het wankelen was.
Het ontstaan van de naam Snob Duck: het werd geïnspireerd door zijn verblijf in het skigebied in Kalavryta. "Ik woonde vroeger naast een pension met veel eenden in de tuin. Elke ochtend als ik van huis ging om te gaan werken, volgden ze me, maar tegelijkertijd lieten ze me niet dicht bij hen in de buurt komen. Dat is hoe ik de naam kreeg. En we mogen ook niet vergeten dat eenden een symbool zijn van reinheid. "
“Ik gebruik de koude methode voor mijn producten. Ik gebruik twee bases. De eerste bevat de oliën die ik gebruik, zoals olijfolie, kokosolie en amandelolie, en de andere bevat water en natronloog. Soms gebruik ik fruit of kruidensappen in plaats van water. Wanneer ik deze materialen meng, meng ik ze langzaam en begint 'verzeping'. Dit betekent dat frisdrank reageert met de oliën en de zeep dikker begint te worden, het wordt stroperiger, zoals honing."
Vervolgens giet hij het mengsel in vormen en laat het een hele dag zitten totdat het stevig wordt. De volgende dag snijdt hij het in stukjes en legt het op planken om te rijpen. Rijping is nodig omdat alle vloeibare stoffen moeten verdampen, zodat de zeep klaar is voor gebruik.